WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Johs. Throndsen kjøttvarer

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Johs. Throndsen kolonialforretning lå i Tyholtvegen 69. Forretningen ble etablert i 1925 av innehaveren Johannes Throndsen i egen forretningsgård.

Et annet navn på butikken var Engelsaas Trondsens kolonial. Gamle hr Throndsen med hustru, sønn og svigerdatter stod i selve butikken. Også døtrene Berit (1945-1985) og Synøve hjalp til ved behov. En dame var ansatt i naborommet, den lille melkebutikken. Det var også Fryseboksanlegg i kjelleren med inngang fra garasjen.

De siste årene var butikken kun drevet av sønnen Odd Engelsås Tronsen. Han ble enkemann tidlig men giftet seg senere med Sonja, en ansatt ekspeditrise i butikken.

Til høyre på bildet vises et grått hus som henger sammen med butikkhuset og som sønnen bygde for seg og familien sin, Tyholtveien 69B.

Etter at butikken ble nedlagt ble butikkhuset kjøpt av Per Fredrik Strømmen og kona som omgjorde butikken til et fysikalsk institutt som fru Strømmen drev.

En senere eier eller ved omlegging til annen drift kan ha vært en kjøreskole.

Tyholtvegen 69 i 2008

Slik så det ut i Tyholtvegen 69 i september 2008.
Foto: Jan Habberstad

Kilder

  • 1. Det Norske Næringsliv, Sør-Trøndelag Fylkesleksikon utgitt 1949.
  • 2. Norges bebyggelse Nordlige seksjon - herredsbindet for Sør-Trøndelag. A/S Norsk Faglitteratur G. Reinert.
  • 3.Lokal informant