WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Ingrid Skjøtskift

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Journalist og politiker
Ingrid Skjøtskift. Foto: Adresseavisen
Ingrid Skjøtskift (12. april 1964 i Oppdal-) er datter av gårdbruker og malermester Egil Skjøtskift og husmor Marit Skjøtskift (født Asphaug). Hun vokste opp på Lien i Oppdal som yngst av fire søsken. Moren satt i Oppdal kommunestyre og formannskap, hun og daværende ordfører Per Asphaug var firmenninger på farssiden. De representerte begge Høyre.

Hun gikk idrettslinjen ved Oppdal videregående skole og landbrukslinjen ved Skjetlein videregående skole. Hun flyttet til Trondheim som student. Hun er cand.mag. med historie og statsvitenskap fra Universitetet i Trondheim fra 1994, og har tatt kurs i avansert engelsk ved University of Cambridge og journalistikk ved Høgskolen i Oslo.

Hun har vært leder i Sør-Trøndelag Unge Høyre, medlem av Unge Høyres sentralstyre 1988–1990 og ansatt i diverse kampanje- og prosjektstillinger i Sør-Trøndelag Høyre. Hun var innvalgt i Sør-Trøndelag fylkesting 1995–1998.

I 1995 ble hun ansatt som journalist i Adresseavisen i Trondheim, hvor hun blant annet var politisk redaktør 2004–2008. Hun var Europa-korrespondent i Brussel for Adresseavisen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad 2008–2011, deretter politisk kommentator i Adresseavisen i Trondheim 2012–2013. Hun hadde permisjon for å være stedlig representant for Norges Røde Kors i Afghanistan 2011–2012.

I 2013 ble hun politisk rådgiver for utenriksminister Børge Brende, og fratrådte i 2015 for å bli kommunalråd i Trondheim kommune.

Ingrid Skjøtskift er 1. kandidat for Høyre i Trondheim ved Kommunestyrevalget 2020-2024.

Kilde

  • 1. Valginfo Trondheim Høyre

Eksterne lenker