WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Ila kirke

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Ila kirke.
Foto: Jan Habberstad.
Ila kirke.
Foto: Jan Habberstad.
Kirketomten vest for Dronningens bastion ble innkjøpt i 1883. Det ble tillatt å bygge Ila kirke med 900 sitteplasser ved kgl.res. 8.10.1883, samtidig som det skulle anlegges en gravplass for menigheten, Ilen kirkegård , på et stykke av kommunens eiendom Ilsvika.

Ila kirke (Ilen kirke) ligger i Kongens gt 99 i Ila vest for Trondheim sentrum, der landet mellom Nidelva og Trondheimsfjorden er på det smaleste. Kirken ble tegnet av arkitekt Eugene Sissenére i nygotisk stil, bygget i stein med tretak og innviet 7. juni 1889.

Orgelet er fra samme år som kirken, og ble bygget av dansken Claus Jensen fra Schleswig-Holstein.

Kirken har en kirkegård/urnelund som ble ferdig rehabilitert til desember 2007 (ligger dog et stykke bort fra kirken). Det er sannsynligvis første gang i Trondheim bys historie at en nedlagt kirkegård taes i bruk igjen. Kirkegården er rehabilitert med henblikk på at det der kun skal være urnenedsettinger.

Ilen kirke er en del av Ilen menighet og Byåsen prosti.

Se også

Kilde

  • 1. Wikipedia
  • 2. Trondheim byleksikon

Eksterne lenker