WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Idrettslaget Trond

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Logo Idrettslaget Trond
Idrettslaget Trond er et idrettslag fra bydelen Rosenborg i Trondheim. Det er en foreldredrevet bydelsklubb med nedslagsfelt Lerkendal, Singsaker, Bakklandet, Rosenborg, Bakkaunet, Møllenberg og Buran. Det er 450 aktive medlemmer innenfor fotball, håndball og innebandy. Fotballagene trener og spiller kamper på Rosenborgbanen, som ligger i hjertet av Rosenborg-området. Den kjente toppspilleren Odd Iversen startet sin karriere i Trond, før han gikk til Rosenborg i 1964.

Den 9. mai 1920 ble Sportsklubben Sport stiftet. Det var en guttegjeng fra Pappenheim, med Olav Graven i spissen, som startet klubben. I 1924 ble klubben innmeldt i AIF (Arbeidernes Idrettsforbund). I 1929 ble det splittelse i AIF, og de politiske stridighetene spredte seg til Sportsklubben Sport. I januar 1930 ble klubben delt i to: Sportsklubben Sport og Sportsklubben Djerv. Fram til krigen drev to klubbene parallelt.

Det ble drevet godt på friidretts-siden med blant annet høydehopper og landslagsdeltager Odd Benjaminsen. Begge klubbene stilte fotball-lag og deltok i øverste klasse i enkelte år.

Videre gjorde klubbene seg bemerket i ski, sykkel og svømming. De hadde også medlemmer som drev med boksing, bryting og orientering.

I 1948 vedtok begge klubbene sammenslåing med navnet Djerv/Sport. I februar 1951 fikk klubben navnet Trond. Fotballmessig ble det en suksess da de spilte kvalifisering til 2. divisjon i 1950, selv om det ble et knepent tap. I 1953 tapte Trond 2-3 for Vito i semifinalen i junior-NM. I etterkrigsårene ble klubben representert i orientering, sykkel, bandy, boksing, gangsport og håndball for dame og herre.

I dag driver klubben håndball-, fotball- og innebandyavdeling.

Fotball er den største aktiviteten i Trond. Det stilles guttelag i alle klasser opp til miljølag på juniornivå. I jenter stilles det lag i alle klasser frem til og med 16 år.

Vinner av byggeskikkprisen 2013: Klubbhuset til idrettslaget Trond v/Bjørke Arkitektur og idrettslaget Trond.

Kilde

  • Trondheim kommune

Eksterne lenker