WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Hornebergveien 2

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Hornebergveien 2. Foto: Jan Habberstad 2014
Hornebergveien 2. Foto: Jan Habberstad 2014
Hornebergveien 2, Witro Bil,Gnr 75/, tidligere Bragstad, forhandler av bilmerket Nissan.

Witro Bil er en av Norges største Nissan-forhandlere målt både i salgsvolum og totalomsetning.

Selskapet er eneforhandler for Nissan person-og varebiler i Sør-Trøndelag, og har i tillegg en betydelig bruktbilforretning med utvalg av de fleste bilmerker. Hovedanlegget vårt er lokalisert i Fossegrenda i Trondheim. I tillegg firmaet utsalgssteder for nye Nissan på Orkanger (Bjørnstad Bil) og Stjørdal (Trio Bilsenter).

Bragstad hadde fra starten av et "skur" inntil veggen på bunkersen Dora2 og drev da med bruktimport av Opel. Derfra flyttet de til øverst i Kjøpmannsgata, rett mot Gamle Bybro der butikken lå i Thomas Angells Hus i Kjøpmannsgata. Da var de forhandler av Datsun. Datsun var et bilmerke som ble produsert av Nissan Motor Co. i Japan fra 1932 til 1984. Etter dette ble bilene markedsført under navnet Nissan.

Bragstad hadde verksted og delelager ved krysset Odd Husbys veg / Vådanvegen på Ugla.Dette beholdt de en god stund etter at de flyttet til Fossegrenda i 19... Ved Kystadkrysset var karosseri- og mekanisk verksted og klargjøringshall for nybiler salgslokale for brukt og nytt. Bruktbilsalg på "tomta" i Erling Skakkes gate rett overfor Gerhard Schønings skole, og firmaet hadde bruktbilhall i Tempeveien mellom Tempe VVS og Klæburuten.


Kilde

  • 1. GIS-link
  • 2. Nettsted Witro