WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Hjørnet

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Hjørnet 2013. Foto: Jan Habberstad

Britannia Café eller Hjørnet ble åpnet 17. mai 1897 og ble stamkafe for mange kjente Trondhjemmere. Hotelleier var Peter Albert Claussen. Arkitekt for interiøret var Lars Solberg (arkitekt). Inngangen til lokalet var opprinnelig på hjørnet av bygningen. Fra 1962 ble det foretatt en ombygging av Hjørnet.

De første kelnere var trondhjemmeren Johan Petter Jensen og Østfoldgutten Anders Hansen. Da Fritz Topp overtok som hotelleier blir kaféen betjent av Ilagutten Ole Saksvik som var svoger til Topp, og Einar Holthe fra Stjørdal. I kaféen var det lenge et eget pressebord som ble innført i Kristoffer N.Stensruds tid som direktør. Et avansert gjøkur hang på veggen og varslet et ekstra "ko-ko" like før stengetid, slik at siste bestilling kunne tas opp før stengetid.

Hjørnet forsvant ved ombyggingen av Britannia 2016-2019, og i lokalet er nå Brasserie i Britannia.

Kilde

  • 1. Johan O. Jensen. Britannia Hotel. Tradisjon og atmosfære gjennom 100 år.