WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Hilbert Martin Olsen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Hilbert Martin Olsen
Skipsfører Hilbert Martin Olsen (13.1.1877 i Dvergberg i Vesterålen - 6.5.1964 i Trondheim). Gift med Hilda (2.5.1886- 21.2.1936), 4 barn.

Hilbert Martin Olsen dro til sjøs 1893 med jakt "Hvitfisken" av Tromsø. Styrmanneksamen 1899 i Haugesund og skipsførereksamen 1909 i Oslo. Blev i 1910 fører av dampskibet "Dageid" av Oslo, tilhørende John P. Pedersen & Søn. har ført en rekke skip for Vesterålen dampskibselskap.

Hilbert Martin Olsen forteller:

Under verdenskrigen fraktet jeg ved hjelp av hvalbåten "Splint" og en stor italiensk fullrigger "Minnio" 3300 Kapboys fra Diamantminerne i tysk Sydvestafrika til Kappstaden, og dette gikk meget godt (belønnet av den tyske regjering med kontanter).

Under verdenskrigen seilte jeg med dampskibet "Raftsund" som 1. styrmann mellem Midlesboro og Rouen med kontrabande, men vi var alltid heldig og kom ikke op i noget kluss, før vi på en tur til Norge og tilbake til England blev torpedert i Nordsjøen, dog uten at nogen menneskeliv gikk tapt.

Kilde

  • 1. Norges skibsførere 1933-35. Dreyers forlag.
  • 2. Trondheimsbasen
  • 3. Gravminner i Norge