WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Heimdal Kafe

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Heimdal Kafe i Blomgården. Foto: Jens Carl Frederik Hilfling-Rasmussen/NTNU UB Lisens: CC BY-SA 4.0 ID: FA-0035-HI-ST-III-05_01
Anne Tulluan.Foto: Anton Røske/NTNU UB Lisens: CC BY-SA 4.0 ID: RR-01645_01
Ny kafe kom i dette bygget ca 1950. Foto: Jan Habberstad 2018

Heimdal Kafe , opprettet 1934 av frøknene Tulluan fra Klæbu. De eide bygningen, drev kafe og mottok reisende for overnatting.

Kafeen lå i Heimdalsgården - Blomgården.

NTNU/ Universitetsbiblioteket forteller:

Et av de første husene i Heimdal, Heimdal Nedre, gnr 46 bnr 13 også kalt Blomgården. Det ble bygd av Ditlev Balle Blom. I 1934 ble stedet kjøpt av Anne Tulluan som drev vertshus der.

Bildet er tatt 17. mai 1914 og det er tydelig at de markerte 100-års dagen for Norges grunnlov. Det er en kjølig og vindfull maidag og de fleste er godt kledd. Det er knapt nok spirer på trærne enda. Det er en stor mengde menn, kvinner og barn med flagg og sløyfer som har samlet seg på gårdsplassen. Huset er pyntet med årstallene 1814 og 1914. Til venstre ser vi en låve/fjøs og til høyre står et stabbur, samt enda en bygning. I bakgrunnen til venstre ser vi fanen til Tillers buekorps. Foran huset er en fane til Nypvang Folkeskule med mottoet "Livssæd for kommende Dager" og med bilde av en såmann. På trappa står en mann på en talerstol. Bildet er fra nåværende Heimdal sentrum.


Kilder

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon for Sør-Trøndelag