WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Handelshøyskolen BI

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Handelshøyskolen BI nybygg. Foto: Jan Habberstad desember 2017
Tomt for BI. Foto: Jan Habberstad 2014
Trondheim havn 1992
Handelshøyskolen BI, etablert 1. juni 1943 av Finn Øien.

Handelshøyskolen BI i Trondheim har Campus på Pir I. Nytt bygg er under bygging i 2017-2018 med beliggenhet nær Hurtigbåtterminalen i Brattørbassenget mellom Miljødirektoratet og broa Sjøgangen.

Under Dusken forteller:

Tirsdag 7. februar ble grunnsteinen til Handelshøyskolen BIs nye campus Trondheim lagt ned på Brattøra av Klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Det miljøvennlige bygget er på 8400 kvadratmeter fordelt på fem etasjer, og er planlagt å stå klart før skolestart i august 2018.

Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI poengterte i sin tale at BI har sterkt fokus på miljøvennlig drift av sine bygg. Statsråd Helgesen mener at det er viktig å ta de rette valgene nå, i og med at Norge er planlagt å være klimanøytral innen 2030.

– Dette er en gledelig og viktig merkedag. Dette er midt i Brattørkaia som har vært omtalt som Trondheims indrefilet, og plasseringen kunne ikke vært bedre, enten det er jobb, reise eller fritid, uttalte kommunalråd Jon Gunnes (V) til forsamlingen som var samlet på Brattøra, skriver bi.no.

Bygget, som er designet av Skibnes Arkitekter AS, vil se ut som en hvit diamant som med sine innfallsvinkler definerer åpenhet og nye siktlinjer. Til adressa.no lover byggherren Entra at det med solceller og nye teknologiske løsninger, vil bli et miljøvennlig bygg i verdensklasse.

Kilder

  • Handelshøyskolen BI
  • Under Dusken

Lenker