WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Gerhard Flesch

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Gerhard Flesch
Foto: kildenett.no
Gerhard Friedrich Ernst Flesch (født 18. oktober 1909 i Posen i Tyskland, henrettet 28. februar 1948 på Kristiansten festning i Trondheim) var Obersturmbannführer og kommandør for Sicherheitsdienst i Bergen fra sommeren 1940, og fra 11. oktober 1941 i Trondheim og frem til kapitulasjonen. En del av hans ansvarsområde i Trondheim var også Falstad fangeleir. Han rapporterte til Heinrich Fehlis.

Han sluttet seg til NSDAP i 1933 og i 1934 var han ferdig utdannet jurist. I 1936 ble han utnevnt av Reinhard Heydrich i Gestapo til å følge med på religiøse grupper i Tyskland. I 1938 deltok han i den tyske innmarsjen i Sudetenland og året etter i annekteringen av Böhmen og Mähren. Han tjenestegjorde deretter som rådgiver for gauleiter Fritz Sauckel i Thüringen.

Da andre verdenskrig brøt ut med felttoget i Polen i 1939, ble han leder av en Einsatzkommando i Posen og ved Felttoget i Frankrike deltok han som medlem av 3. SS-divisjon Totenkopf.

Han ble dømt til døden for tortur og drap og ble henrettet på Kristiansten festning i Trondheim den 28. februar 1948.

Kilder

  • 1. Wikipedia


Eksterne lenker