WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Fru Inger

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Fru Inger
Fru Inger ble levert av Stord verft som byggenummer 6 den 10.juni 1950. Prisen var 2,78 millioner kroner. Skipet var 461 bruttotonn, hadde lugarplass for 40 passasjerer, var sertifisert for 497 og gjorde 13,5 knops fart.

Fru Inger ble innsatt i rutetrafikk 19.juni 1950. I perioden 1951 til 1954 var den fast lystbåt/helgeturbåt for Ranheim Papirfabrikk. Fru Inger ble en stor suksess og over halvparten av passasjerinntektene kom fra dette skipet en periode.

I mai 1973 ble den tatt ut av rute da de nye passasjer-catamaranbåtene kom. Ble solgt til Alv Nepstad i Bergen i 1974.

I 1976 ble Fru Inger solgt til Dansk Norsk Skips A/S i Fredrikstad, men ble videresolgt til skipsmegler Rasmussen i Sønderborg, Danmark med tanke på tollfrit spritsalg i internasjonalt farvann mellom Danmark og Tyskland. Planene ble endret til spillecasino og nattklubb. Så i 1983 ble båten solgt til Mr. Jacoby i Los Angeles USA for bruk som lystbåt. Medvirket under innspillingen av ”Falcon Crest” og actionfilmen ”A-Team” under navnet Californian Rose.

I 1996 ble Fru Inger tauet til skipsverftet Pereia, Ensenada, i Mexico for ombygging. Det var Senor Legaspi som kjøpte fartøyet for 200.000 USD. Båten oppankret utenfor byen i dårlig forfatning.

I 2001 pågikk forhandlinger om overtakelse av skipet med tanke på restaurering og hjembringelse til Trondheim.

Kilde

  • 1. Leif B. Lillegaard: Hopehav på sjø og land
  • 2. Finn R. Hansen : Selskapet og dets fartøyer. Fosen Trafikklag ASA
  • 3. Tore Gjelsvik: Skip og post i lokale ruter i TrøndelagEksterne nettsider