WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Fridthjof Eggen

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Fridthjof Eggen

Skipsfører Fridthjof Eggen (2.8.1893 i Trondheim - 9.2.1965) var sønn av postbud og politikonstabel Halvor Johan Eggen og hustru SiriAnna Johnsdatter Bjørli. 4 søsken. Ugift

Bodde i Innherredsveien 34.

Fridthjof Eggen forteller:

Var den 2. januar 1920 styrmann ombord på "Rio de Janeiro" tilhørende Det Nordenfjeldske Dampskibselskap, og førte livbåten som reddet mannskapet fra den store belgiske damper "Viponier", som under et voldsomt uvær sprang lekk og sank i Bay of Biscay. Antallet av de reddede husker jeg ikke så nøie, det var 32 eller 36. vi tok dem i 2 båtladninger. det var dårlig vær.

Til sjøs 1910 med amerikansk seilskip "Melbourne". Styrmannseksamen 1915 og skipsførereksamen 1916 i Trondheim. Radioeksamen. Ble i 1924 fører av motorbåten "Vibe" av Trondheim, eier Per Tangen Lykke, Lykkes Rederi.

Fridthjof Eggen var Ridder av den Belgiske orden.

Kilde

  • 1. Norges skibsførere 1933-35. Dreyers forlag.
  • 2. Trondheimsbasen