WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Frants-Gustav Mørch

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Frants-Gustav Mørch
Frants-Gustav Mørch (16.9.1917 i Trondheim - 7.5.2013) var sønn av professor Hans Ramm Mørch og Molla Hall. Gift 1948 med Kirsten Mørch.

Immatrikulert ved NTH 193_, eksamen 1942 ved Bygningsingeniøravdelingen.

Ansatt ved Asker Ingeniørvesen fra 1943-46, Sivilingeniør Eduard Harboe Trondheim 46-48, siden 1948 eget firma Sivilingeniør Frans G. Mørch.

Frants-Gustav Mørch var formann i NIF Trondheim Avdeling 1959-1961. Han har i flere år vært medlem av styret i Trondhjems Turistforening.

Frants-Gustav Mørch hadde hovedkontoret sitt i "Rørgården". Firmaet var et av de største på sitt felt norden-fjells, og hadde avdelings-kontorer i Namsos og Mo i Rana. Frants-G. Mørch AS holdt til i Rørgården helt til firmaet ble avviklet i forbindelse med nedgangen i byggemarkedet på slutten av 80-tallet, etter at Mørch hadde gått av med pensjon. Frants-G. Mørch var tidliger aktiv i bystyre og formannskap, og ble senere omtalt som en av byens "Grå Eminenser".

Kilde

  • 1. Bjarne Bassøe. Ingeniørmatrikkelen 1955
  • 2. Hvem er hvem 1973