WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Fra Trondhjems Meieri til TINE Midt-Norge

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Fra Trondhjems Meieri til TINE Midt-Norge
TINE Midt-Norge
Årbok for
Strinda historielag
2007
Sidetall 13
Forfatter Roall Hognestad
Overskrift Fra Trondhjems Meieri til Tine Midt-Norge
3 stikkord Meieri
Næringsliv
Tunga

Historien om Fra Trondhjems Meieri til Tine Midt-Norge ble beskrevet av Roall Hognestad i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2007.

Artikkelen er på 13 sider. Den omtaler historiske data om meieridriften i Trøndelag. I 1894 gikk Trondhjems Meieribolag og Strindens Meieribolag sammen i selskapet Trondhjems Meieri. Nye bygninger ble bygget i Erling Skakkes gt i 1936 og meieridriften fortsatte der til 1950. Trondhjems Melkforsyning startet på Buran i 1925. Trøndermeieriet A/L ble etablert i 1947 og året etter var 2868 leverandører fra 25 kommuner fra Rognlan i nord til Hovin i sør med i selskapet.

I 1971 startet produksjonen i det nye anlegget på Tunga. Trøndelag Meieri ble stiftet 14. september 1983 og var da det største meieriselskapet i Norge. TINE Midt-Norge ble etablert 1. januar 1996.

Kjøp Årboka

Årboka 2007 får du kjøpt her

Intern lenke

Artikkelen finner du her