WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Fokus Banks gamle hovedkontor

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Foto: Mikkel Marhaug

Fokus Banks gamle hovedkontor, Vestre Rosten 77, 7075 Tiller, ble ferdigstilt i 1985. Den 11 etasjer høye kontorblokka er tegnet av Tore Tønseth fra arkitektkontoret Lien og Risan.

Et høyt midttårn med tre sidefløyer hviler på en to etasjer høy betongkonstruksjon, halvveis bygd inn i grunnfjellet. Dette fundamentet forsterker inntrykket av en uinntagelig festning. Et fundament dominert av betong delt inn i avlange vertikale felt. Den samme inndelingen går igjen i de skittenbronsefargede platene på fasaden. Platene er i anodisert aluminium. Mellom de mørke platene sitter rektangulære vinduer i den samme bronsefargen.

Det glaserte inngangspartiet med sitt bølgende tak bryter den strengt strukterte fasaden. Inne bak vinduene finner vi noe som en gang var en travel resepsjon. I dag er stedet med det blankpolerte naursteinsgulvet folketomt, uten noen resepsjonist. Innerst i resepsjonen leder tre heiser og en trapp oss videre opp i etasjene. Brungråe heisdører, med matchende lamper står i sterkt kontrast til det knallblå taket. Det samme taket går igjen i hele trappeoppgangen, der vi på hver trappeavsats finner en liten nisje, akkurat stor nok til å romme en sofa

På midten av 2000-tallet valgte Fokus bank å flytte fra den høyreiste kontorblokka på Tiller. I dag (2016) eies bygningen av Ivar Koteng.

Kilde

  • Stefan Kaliski. OBSKUR ARKITEKTUR Retro Design og Arkitektur

Eksterne lenker