WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Fokus Bank

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Fokus Bank- logo

Fokus Bank ble etablert i 1987 etter en fusjon mellom fire norske banker Bøndernes Bank, A.S. Forretningsbanken, Buskerudbanken og Vestlandsbanken.

Fokus Bank klarte å vokse ytterligere gjennom fusjoner med tre nye banker i henholdsvis 1990, 1991 og 1993. Bankene var Tromsbanken A/S, Rogalandsbanken A/S og Samvirkebanken A/S.

Christian Kjølaas var første konsernsjef i Trondheim

I 1991 kulminerte bankkrisen i Norge og den norske stat måtte overta som eneeier i de tre største forretningsbankene – deriblant Fokus Bank. Under det statlige eierskapet ble Fokus Bank en distriktsbank. I 1992 var bankkrisen et overstått kapittel og i 1995 solgte staten sine aksjer. Det skulle imidlertid gå enda fire år før Fokus Bank ble en del av Danske Bank-familien.

Fokus Bank ble en del av Danske Bank-konsernet i 1999, som et ledd i konsernets nordiske strategi "Norden som hjemmemarked".

Banken flyttet til nytt bygg på Rosten i 1987. I 2007 flyttet banken tilbake til sine lokaler i Søndre gate 15. Et nybygg ble oppført i Dronningens gate 4.

Fokus Bank feiret 150- års jubileum i 2009, etter som den eldste del Privatbanken ble opprettet i 1859.

15. november 2012 skiftet Fokus Bank navn til Danske Bank.


Kilde

  • 1. Nettsted Fokus Bank