WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Falkenborg Studentby

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Falkenborg Studentby ble bygd i 1992. Vegg i vegg finnes KBS kjøpesenter med post, apotek, bokhandel etc alt du trenger for de daglige behov. Dalen og Dalen hageby ligger like i nærheten.

På Falkenborg Studentby finnes 54 leiligheter med tilsammen 200 hybler. De aller fleste av leiligheter har 4 hybler, som hver er innredet med to bad og felles stue og kjøkken. Det finnes også leiligheter med 2 hybler, hvor bad, kjøkken og stue deles av kun to personer. Samtlige hybler har innlagt internett, og er møblert med seng, stol, garderobeskap og skrivepult. I tillegg er det egen vask på hver hybel. Fellesarealene er innredet med hvitevarer og diverse møbler. Uttak for kabel-TV finnes i fellesarealet på alle leiligheter og er sammen med internett inkludert i leieprisen.

I 2010 er byggearbeider igangsatt med tanke på en utvidelse av Thonning Owesensgt 23, 25 og 27, Falkenborg studentby. Dette prosjektet markedsføres som Hageby Allé.

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for fortetting av eksisterende boligområde ved Falkenborg studentby og Puls Owesens borettslag i Thoning Owesensgt. Området ligger mellom Innherredsveien og Thoning Owesensgt på Leangen. Det legges opp til følgende tiltak i planen:

  • oppføring av tre blokker i tre etasjer
  • parkeringskjeller under ny blokkbebyggelse
  • felles gårdsplass med leke- og oppholdsarealer for hybelbygg og ny blokkbebyggelse
  • nytt parkeringsareal for eksisterende hybelbygg
  • gang- og sykkelvei langs Thoning Owesens gate


Kilde

  • 1. Trondheim kommune

Eksterne lenker