WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Den Gode Nabo

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Den gode Nabo logo
Den Gode nabo. Øvre Bakklandet 66. Foto: Jan Habberstad 2014
Den Gode nabo. Øvre Bakklandet 66. Foto: Jan Habberstad 2014

Restauranten Den Gode Nabo, Øvre Bakklandet 66, på Bakklandet, åpnet ca 1995.

I begynnelsen var Naboen, som den gjerne blir referert til, en bydelspub for beboerne på Bakklandssiden av Nidelven.

Men det skulle fort vise seg å bli en populær pub, ikke bare for de i absolutt nærhet, men også for resten av Trondheim. I tillegg viste turistene å sette stor pris på puben. Naboen måtte derfor utvides, og i årene som fulgte ble restauranten utvidet. Bak hver vegg skjulte det seg små skatter som etter hvert ble hengt opp på vegger og i tak, og som fortsatt henger på Den Gode Nabo. Oppussing er ett ord som får flisene til å reise seg i treverket på Naboen, om det blir nevnt, men noen utbedringer og moderniseringer har vært nødvendig opp gjennom årenes løp.

Gulvet og veggene er sjarmerende skjeve, noe som seg hør og bør i ett gammelt pakkhus, og dette er noe som har fått være som det var. Nettopp dette har bidratt mye til den atmosfæren og stemningen som oppstår en vanlig kveld på Naboen. Det ligger en varm og lun stemning i veggene som smitter over på gjestene og vertskapet.

Om sommeren fortøyes en stor flytebrygge - Lekteren, hvor det kan innta iskalde forfriskninger, sjømat og annen god sommermat som tilberedes i samarbeid med Sabor Tapas & Grill. Her kan en nyte utsikten mot Gamle Bybro med Lykkens Portal på den ene siden og Domkirken som strekker seg mot himmelen på den andre siden, og vakre Nidelva som stille flyter forbi.

Etter en konkurs i driftsselskapet Bryggen Gastronomi, ble Den Gode Nabo stengt i oktober 2015. Samme skjebne rammet restaurantene Asian Cooking og Sabor Tapas & Grill.

Kilde

  • 1. Nettsted - Den Gode nabo
  • 2. Adresseavisen 30.11.2015

Eksterne lenker