WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Dampskipet "Norge"s forlis ved Rockall 28. juni 1904

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Skipet D/S Norge
Rockall

Det danske skip D/S "Norge" - var på vei fra Skandinavia til New York med 727 emigranter og en besetning på 68. En tidlig disig sommermorgen - 28. juni 1904 - uten land i sikte, trodde kaptein Gundel han var kommet godt sør om Rockall, la om kursen i vestlig retning, men seilte sitt skip på grunn. Han traff det eneste undervanns-skjæret på den nordlige Amerika-rute, St. Helen-revet, 1,4 meter under havflaten og 18 kabellengder øst til nord for Rockall i det store Atlanterhav.

20-30 minutter seinere satte «D/S Norge» kurs mot havets bunn sammen med om lag 620 passasjerer og besetningsmedlemmer. Dette førte til mange sørgebudskap, blant annet rundt om i norske hjem - fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør, fra Skudenes i vest til Trysil i øst.

«D/S Norge» var bygget av jern i 1881 ved Alex. Stephen & Sons Ltd., Linthouse, Glasgow, for belgiske Theodore C. Engels & Co i Antwerpen. Det var helt fra begynnelsen av bygget som kombinert passasjer- og laste-skip for bruk i utvandrer-fart. Skipet hadde to dekk, var 3.359 brutto-tonn, 2.445 netto-tonn og 3.700 dødvekt-tonn. Det hadde en to-sylindret dampmaskin på 1.400 indikerte hestekrefter og skulle gjøre en fart på 10 knop (10 kvartmil eller nautiske mil i timen).

«D/S Norge» hadde plass til 50 passasjerer på første klasse, 150 på andre og 900 på tredje klasse. Men etter regelverket hadde det bare lov til å ha 800 personer om bord.

25. juni 1881 forlot det Glasgow på sin jomfrutur til New York i emigrant-ruten til "Engels Line" mellom Antwerpen og New York/Boston under navnet "Pieter de Coninck". På dagen 23 år seinere, 25. juni 1904, forlot det under navnet "Norge", for siste gang en havn - og dro mot undergangen.

For i 1889 var skipet solgt til A/S Dampskibs-selskabet Thingvalla i København og omdøpt til "Norge". Etter en ombygning samme år, ble det satt inn i ruten Stettin-København-Kristiania-Kristiansand-New York.

Passasjerer fra Trondheim og Strinda:

  • Fabrikkarbeider Hilmar Sigurd Gerhard Josef Olsen født 1887 fra Strinda var blant de omkomne. Han hadde Devils Lake i Minnesota som reisemål.
  • Sypike Ingeborg Marie Øiaas født 1877 i Trondhjem var også blant de omkomne. Hun skulle til Sioux Falls i Sør-Dakota.
  • Jørgen Kristian Knudsen født 1884 fra Trondheim overlevde forliset.

Les også historien her

Passasjerlisten over Norske passasjerer