WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.D/S Folla

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
DS Folla
D/S Folla ble bygget hos Ørens Mekaniske Værksted som båt nr 11 og ble levert til Namdalens Aktie Dampskibsselskab i 1909. Det faste ruteområdet var Namsos- Rørvik-Leka- Ytre Vikna. Men av og til gikk hun inn i ruta Namsos-Trondheim som Namsos Dampskibsselskab hadde.Narvik berges av Folla.jpg

I 1927 utførte D/S Folla en stordåd da hun kom over barken "Bessfield" som var i ferd med å blåse på land utenfor Bjørøya. Den fikk sleper om bord og trakk seilskuta inn til trygg havn.

D/S Folla ble brukt som ferje for britiske styrker i 1940 og fikk skader. Båten ble forsøkt gjemt unna i ly av en bergvegg, men tyske bombeangrep på bergveggen ovenfor ga skader på båten, og den ble reparert ved Ørens mekaniske verksted.

D/S Folla deltok i evakueringen av befolkningen i Finnmark under 2. verdenskrig og fraktet passasjerene til Trøndelag.

D/S Folla gikk i rute til begynnelsen av 1950-tallet. I 1953 ble hun solgt som losjiskip under bygging av kraftstasjon ved Tjongsfjorden i Nordland og sank der i romjula 1958.

Kilder

Eksterne lenker