WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Christian Kjølaas

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Christian Kjølaas
CK dødsannonse.jpg
Banksjef Christian Eyvind Kjølaas (1.9.1948 i Trondheim - 4.7.2014 i Menton, Frankrike). Gift med Berit Kjølaas. Barn: Filip, Thomas og Morten.

Christian Kjølaas var utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen 1973. MBA fra INSEAD i Frankrike og cand.jur. fra Universitetet i Oslo.

Etter et par år i Forretningsbanken studerte han et ekstra år i Frankrike, og jobbet to år i Bergen Bank International i Luxemburg. I 1978 var han på plass i Forretningsbanken igjen, og i 1985 gikk legendariske Klaus Berg av og overlot sjefsstolen til unge Christian Kjølaas.

Samtidig hadde banken tatt en strategisk beslutning om å flytte hovedkontoret til Rosten på Heimdal - vekk fra Trondheim sentrum, og i spissen for beslutningen sto den 37 år gamle toppsjefen Christian Kjølaas.

31. april 1991 gikk han av som sjef i Fokus Bank. Senere ansatt ved Handelshøyskolen i Trondheim, avdeling av Høgskolen i Sør-Trøndelag, hvor han foreleste i rettslære og organisasjons- og ledelsesfag.

Utga boka Krisehåndteringsboken. «Forskjellen mellom å være nummer en og nummer to i en organisasjon er enorm. Nestkommanderende har alltid sjefen å gå til, sjefen har ingen. »

Kilde

  • 1. Nekrolog Adresseavisen 14.7.2014

Eksterne lenker