WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Busstrafikk A/S

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Busstrafikk - logo
Dronningens gate 26 i 1972

Busstrafikk A/S , Dronningens gate 26. Fra 1. januar 1947 ble fire busselskaper slått sammen til ett firma Busstrafikk A/S. Det var Bilruten til Jonsvatnet, Bilruten til Fossestuen og Trolla, Bilruten til Fjellsetra og Skistua, og Bilruten til Sjøvoll.

Jonsvannsruten kjørte oppover Strinda til Jonsvatnet. Den ble startet i 1923 og hadde mange innehavere, men kom først i sving etter at den var overtatt av S. Melbye.

Bilruten Trondheim - Fossestua kjørte til Øvre Leirfoss og Nedre Leirfoss. Ruta ble startet i 1921 av Skar & Bjerkan, som drev bussruten til Busstrafikk A/S overtok.

Bilruten Trondheim - Trolla - Svartbekken ble overtatt av Skar & Bjerkan i 1928.

Bilruten Trondheim - Fjellsetra - Skistua ble startet av vognmann O. S. Vinje, og drevet av han til utgangen av 1945 da den ble overtatt av hans sønn Anton P. Vinje.

Bilruten Trondheim - Sjøvoll i Malvik ble startet i 1923 av E. Eide, og drevet av han til den ble overtatt av Busstrafikk A/S. ruten kjørte langs fjorden til Være og videre oppover til Hestsjøen i Malvik, der det etter hvert vokste opp en hytteby.

Kjøringen startet med syvseters personvogner, gjerne kjørt av eieren selv.

Kilder

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1948.