WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Brundalen videregående skole

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Brundalen videregående skole (tidligere skolenavn), adresse Yrkesskolevegen, ble bygd i 1972 og åpnet i 1973. Skolen hadde 1300 elever i 2007, noe som gjorde skolen til den største i Trondheim og i Sør-Trøndelag.

Skolen var en fortsettelse av Trondheim yrkesskole som ble grunnlagt i 1919, og som lå på Gassverktomta fra 1929.

I tillegg til en rekke forskjellige fagretninger har skolen ansvaret for undervisning ved Trondheim fengsels avdelinger.

Det ble i 2009 vedtatt at Brundalen videregående skole og Ringve videregående skole skal slås sammen, og plasseres på arealene til Brundalen v.g. skole. Vedtaket ble omgjort, ved at Ringve videregående skole, Ladejarlen videregående skole og fagkretser ved Strinda videregående skole ble slått sammen. Alle bygninger unntatt en ble revet i 2011 i forbindelse med byggingen av Charlottenlund videregående skole som åpnet i 2012.

Brundalen videregående skole 1986

Flyfoto Bjørndalen


Dette flyfotoet henger i Charlottenlund videregående skole. Bare en av de hvite blokkene i høyre side av bildet står igjen etter utbyggingen.

Kilde

  • 1. Vi som bor på Charlottenlund. Klasse 6B Charlottenlund barneskole 1986
  • 2. Trondheim byleksikon