WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Bjørn Langvik

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjørn Langvik

Bjørn Ole Langvik (født 16.10. 1937 på Byneset). Gift med Anne Tordis Langvik (28.10.1934-27.2.2015)

Som nyutdannet agronom fra Skjetlein landbruksskole fikk han i 1955 jobb i Felleskjøpet i Trondheim (FKT). Senere ble det studier ved Norges landbrukshøgskole, og Langvik gikk ut derfra som sivilagronom i 1967. Så bar det rett tilbake til FKT, hvor han ble værende i 30 år. Først i stillingen som salgssjef for anleggs- og industrimaskiner, etter hvert som organisasjonskonsulent og organisasjonssjef.


Da Herlaug Trælnes nådde pensjonsalder og gikk av som FKT-direktør i 1982, var Bjørn Langvik den naturlige etterfølgeren. Han satt i stillingen som administrerende direktør til 1997.

Langvik hadde en lederstil som gjorde ham respektert både av ansatte og alle han kom i kontakt med. På sitt stillfarende vis forfektet han en strategi som medarbeiderne oppfattet som inkluderende. Under Langviks ledelse befestet også FKT sin posisjon som en ledende handelsbedrift nord for Dovre, og som en nødvendig del av regionens landbruk.

Etter avsluttet yrkeskarriere i Felleskjøpet, gikk Bjørn Ole Langvik tilbake til bondeyrket og drev heimgården på Byneset frem til 2009. Familien valgte å selge gårdsbruket, og Bjørn Ole og kona flyttet til Lade.


Kilde

  • Adresseavisen 16.10.2017