WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Bebyggelsen på Austflata

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Dette skråfotoet som har vi tatt ut fra et flyfoto, viser bebyggelsen på Austflata øst for Strinda kirke tidlig på 1960-tallet. Bebyggelsen i forkant i bildet, Husene på Kirkflata, er beskrevet der. I bakkant på bildet er Strinden Teglverk.

Se ellers Moholt - kart 1959.


Utsnitt fra flyfoto

Sammenlign med kartet fra 1967.

Kart 1967


I vegetasjonsbeltet bak det blå huset Heimly ( Hvem bodde der?) ser du det lille hvite overbygget på ammunisjonslageret som tyskerne hadde her under 2. verdenskrig, se Ormhaugen.


Hvem var det så som bygde og bodde i dette området? Det er Brøsetvegen som går fra høyre mot venstre, og vi skimter Strinda kirke til venstre. Inn til høyre går Kirkstien. Helt til høyre i billedkanten ser vi låven på Austflata. Her bodde Olaf Halvorsen. I de røde vertikaltdelte eneboligen foran dette bodde hans sønner Karl "Kalle" Halvorsen og Arne Halvorsen med familier. I det neste huset, det 11/2 etasjers murhuset, Randiheim bodde Olaf Halvorsens datter, Randi Scott med familie.

I høyre billedkant ser vi også det hvite huset Rundhaug som tilhørte Edvard Halvorsen (6.1.1902 i Strinda-) og hans familie.


Kilde

  • 1. Norges bebyggelse Sør-Trøndelag. 2. bind.