WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Arne Håbjørg

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Kåsørene fra Byneset Historielag: Arne Håbjørg og Knut Olav Aasegg. Foto: Fridtjof Simonsen
Arne Håbjørg (født 2.7.1936 på Byneset) ble ansatt i Felleskjøpet i Trondheim og jobbet der til han ble pensjonist. Han avanserte til leder for såvareavdelingen i bedriften.

Arne Håbjørg engasjerte seg tidlig i foreningslivet på Byneset. Han var styreleder for ungdomslaget De Unges Håp 1991-92 og medlem av styret i flere år. Han begynte i Songlaget Våren høsten 1954, aktiv sanger i 50 år, æresmedlem og formann i 9 år. I Byneset seniorkor var han formann i 2 år fra 2005. I Orkla og Gauldal sangerforbund tillitsverv i 19 år, 4 år som formann. Fikk forbundets hederstegn i sølv for stor administrativ innsats, og i 2000 forbundets hederstegn i gull. Ble innvalgt i styret i Norges korforbud 1988, visepresident 1990-96. Leder for styret i Spongdal skoles musikkorps i 2 år.

Arne Håbjørgs innsats for Byneset Historielag er betydelig. Han var blant initiativtakerne da laget ble startet i 1994, var nestleder og leder i 2 år fra 1999. Håbjørg har hatt en særlig rolle i utarbeidelsen av historielagets bygdebøker, med gårds og slektshistorie. Bindet om Husmannsvesenet og utvandringa til Amerika er i sin helhet skrevet av Håbjørg.

Fredag 2. november 2012 fikk han overrakt Kongens fortjenestemedalje av fylkesmann Brit Skjelbred.

Kilde

  • I.O.Berg. Kongens fortjenstmedalje til Arne Håbjørg. Årshefte 2012 Byneset historielag