WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Anders Gynnild

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Anders Gynnild
Dødsannonse Gynnild.jpg
Anders Gynnild (9.6.1944 i Soknedal - 15.8.2015). Gift med Marit. 2 barn.

Anders Gynnild lærerutdannet. Han var medlem av styret i Senioruniversitetet i Trondheim. Mangeårig medlem i FN-Sambandet og leder for FN-sambandet i Trondheim fra 1977 til pensjon i 2011. En sterk forkjemper for utvikling av god vannforsyning i utviklingsland og lokal arrangør av Verdens Vanndag 23. mars.

Internasjonal uke i Trondheim 2007:

"Mye er bra, men alt kan gjøres bedre. I Mali finnes det en Forente nasjoners aveny. Det har vi ikke i Trondheim", sa avdelingsleder i FN-sambandet, Anders Gynnild. Dermed fikk ordføreren overrakt et skilt med teksten: De forente nasjoners plass, og får FN-sambandet Trøndelag det som de vil henger snart skiltet et sted i Trondheim by.

Ordføreren takket for skiltet, men hadde ikke noen umiddelbar tanke om hvor i Trondheim det eventuelt skal henges opp.

- Vi har mange gater i Trondheim som er kalt opp etter våre vennskapsbyer, så det hadde absolutt vært naturlig at Trondheim som internasjonal by også hadde en De forente nasjoners plass, sa en smilende ordfører.

Kilde

  • 1. Dødsannonse Adresseavisen 20.8.2015
  • 2. Nekrolog Adresseavisen 8.9.2015
  • 3. Nettstd FN-sambandet