WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Aktietrykkeriet

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Aktietrykkeriet

Aktietrykkeriet i Trondhjem, Olav Tryggvasons gate 33, grunnlagt i 1877 som Trondhjems Interessentskabs Bogtrykkeri, men skiftet navn i 1894. Det trykket avisene Dagsposten og Trønderen og i 1895 ble virksomheten utvidet med et bokbinderi.

I 1909 flyttet trykkeriet inn i lokalene i Olav Tryggvasons gate. Dessuten ble det leid lokaler i Kjøpmannsgaten 46. Foruten trykkeri hadde bedriften også en gros- og detaljforretning for papir, kontormøbler, kontormaskiner og kontorutstyr, samt kartonasjefabrikasjon.

Boktrykker Harald Knudtzon ble disponent i 1929 og direktør i 1945.

Det danske selskapet Nørhaven overtok i 2004 AIT Trondheim og AIT Gjøvik. Selskapet skiftet navn til AIT Nørhaven. Det eier også Rotanor, Norsk Bokproduksjon. Selskapet er fortsatt i virksomhet og har bøker trykt i rotasjonspresse som spesialitet.

Kilde

  • 1. Industrimuseum
  • 2. Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1949

Eksterne lenker