Stiftet 9. mai 1996Vårt nettleksikon


 
 
     
 

Strinda og Verden  II-  for 40 år siden

Norgesrevyen- Norwegian pictorial review var en bokserie som Faktum forlag utga i bokform hvert kvartal. En slags ”dagsrevy” med bilder og tekst både på norsk og engelsk. Vi har plukket ut noen klipp over begivenheter fra Trøndelag og resten av verden som dekker perioden våren 1969 – 1970.

 

27. april
Ny æra i passasjertrafikken til havs

Hydrofoilbåten ”Nisen” la til kai i Ila i Trondheim 27. april 1969. Båtens 1350 hestekrefter ga en fart på 30 knop, og båten tok 66 passasjerer. I sin faste rute hadde ”Nisen” 7 anløpssteder i tillegg til Trondheim.

Se større bilde


 


 

20. juli
Månelanding

Den 20. juli 1969 klokken 21.17.42 nådde astronautene Neil Armstrong og Edwin Aldrin sitt mål, og de første ord fra et menneske på månen lød ”Ørnen er landet”. Romfartøyet het Eagle (Ørnen). Da Armstrong litt senere som det første menneske i historien satte foten på måneoverflaten sa han: ” Et lite skritt for et menneske- et gigantisk sprang for menneskeheten”. ”A little step for man - a giant step for mankind”.

 

 Se større bilde

 
 

 
             

21. juli
Drap på Charlottenlund

En 12-årig gutt ble drept av en 36-årig seksualmorder på Charlottenlund. Gutten bodde hos bestefaren i Anders Søyseths vei. Drapet var begått av en person som tidligere hadde vært fengslet og sikret mot to mindreårige. Dommen lød på livsvarig fengsel og 10 års sikring.

 


Se større bilde

 

 

11. august
Dronning Elisabeth på besøk

Englands dronning besøkte Norges daværende statsminister Per Borten på hans gård i Flå. Kong Olav og kronprinsesse Sonja ledsaget dronning Elisabeth. Det ble servert nytrukket Gaula-ørret. Bordkortene var av never og bordplasseringen var tegnet på et geiteskinn. Per Borten ble for øvrig slått med ett poeng av dronningen i spillet boccia.

 


Se større bilde