WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i Strinda kommune og Trondheim kommune.
WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


KBS Kjøpesenter AS

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
KBS logo
KBS anno 2009 før riving
KBS Kjøpesenter lå i Thoning Owesens gate nord for Innherredsveien ved Strindheim. Senteret hadde 47 butikker og 400 gratis parkeringsplasser.

Navnet kommer fra de som etablerte KBS i 1973. Det var Kjerringvåg, Bringedal og Sjømo som etablerte KBS Familiemarked og derav navnet (K)jerringvåg, (B)ringedal og (S)jømo.

KBS Kjøpesenter ble etablert i 1993, men det hadde da allerede i 20 år vært drevet handelsvirksomhet på området. KBS Leangen Stormarked etablerte i 1973 landets, på det tidspunkt, største dagligvareforretning. I 1985 kjøpte KBS naboeiendommen, som hadde huset bilforretningen Autoparks virksomhet. Disse to husene ble i 1993 bygd sammen til KBS Kjøpesenter.

KBS Kjøpesenter ble revet i 2010, og et nytt kjøpesenter stod ferdig oktober 2012. Det nye kjøpesenteret har fått navnet Sirkus Shopping.


Strindheim.(c) Morten Antonsen/Adresseavisen

Flyfotoet er fra juni 2006. (c) Morten Antonsen/AdresseavisenKBS i juli 2009. Foto: Jan Habberstad

KBS skal i løpet av 2010 stenge sin virksomhet og bygge om butikksentret til en kombinert butikksenter og boligkompleks.


KBS i juli 2009. Foto: Jan Habberstad

Bygging av ny E6 forbi KBS vil medføre store endringer i trafikksituasjonen fra 2009.


Kilde

  • 1. KBS hjemmeside

Eksterne lenker