WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i Strinda kommune og Trondheim kommune.
WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Grunnarbeid AS

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Logo Grunnarbeid AS

Entreprenørfirmaet Grunnarbeid AS ble stiftet i 1986 av Per Kristian Alstad (20.7.1945 i Agdenes-). Firmaet hadde en periode lokaler i Bergheim Steinbrudd. Kjetil Stendahl ble ansatt som daglig leder i 1986.

Hovedkontoret ble senere flyttet til Vikelvfaret 4 på Ranheim.

Grunnarbeid AS fikk raskt store arbeid, bla. a. parkeringsareal på City Syd,Sandmoenkrysset og Steinanvegen. Firmaet fikk oppdrag i forbindelse med OL på Lillehammer, ved Bodø lufthavn og på Svalbard. Firmaet hadde som ett av de første anskaffet mobile steinknuseanlegg. Firmaet arbeidet med tomteutvikling i Steinanområdet, og ved Sannan/Ranheim der eldresenter og eldreboliger i kjede ble bygget. Rundt 2000 var grunnarbeid totalentreprenør for Malvik skole, Okstad skole, Sveberg skole, Meråker skole og Meldal skole.

Grunnarbeid hadde kontrakter på flere industribygg som transportsentralen på Sandmoen, Toyotabygget på Leangen og parkeringskjeller til IKEA. Firmaet fikk økonomiske problemer i 2011, blant annet grunnet entreprenørdeltakelse i Strindheimkrysset og i veiarbeider i Stjørdal. Planen var å fusjonere Maja Teknobygg AS og Grunnarbeid AS, men firmaet gikk konkurs våren 2012.

Gründerne bak Grunnarbeid, Per Kristian Alstad og sønnen Johan Peter Alstad etablerte i 2013 3 mindre firma sammen med ansatte; Grunnarbeid Entreprenør, Grunnarbeid Service og Vegarbeid. Disse tre selskapene hadde 47 ansatte ved inngangen til 2014. Karsten Singstad er daglig leder i Grunnarbeid entreprenør og hovedeier. Morten Schjølberg er største eier og daglig leder i Grunnarbeid Service. I Vegarbeid er Per Kristian Alstad hovedeier sammen med Alf Andersen.

Kilde

  • 1. Ulf Ramberg Carlsen.Gründeren, lederen og kollektivets betydning for anleggsbransjen i Norge.
  • 2. Adresseavisen 13.3.2014

Eksterne lenker