WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i Strinda kommune og Trondheim kommune.
WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Fru Inger

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Fru Inger
Fru Inger ble levert av Stord verft som byggenummer 6 den 10.juni 1950. Prisen var 2,78 millioner kroner. Skipet var 461 bruttotonn, hadde lugarplass for 40 passasjerer, var sertifisert for 497 og gjorde 13,5 knops fart.

Fru Inger ble innsatt i rutetrafikk 19.juni 1950. I perioden 1951 til 1954 var den fast lystbåt/helgeturbåt for Ranheim Papirfabrikk. Fru Inger ble en stor suksess og over halvparten av passasjerinntektene kom fra dette skipet en periode.

I mai 1973 ble den tatt ut av rute da de nye passasjer-catamaranbåtene kom. Ble solgt til Alv Nepstad i Bergen i 1974.

I 1976 ble Fru Inger solgt til Dansk Norsk Skips A/S i Fredrikstad, men ble videresolgt til skipsmegler Rasmussen i Sønderborg, Danmark med tanke på tollfrit spritsalg i internasjonalt farvann mellom Danmark og Tyskland. Planene ble endret til spillecasino og nattklubb. Så i 1983 ble båten solgt til Mr. Jacoby i Los Angeles USA for bruk som lystbåt. Medvirket under innspillingen av ”Falcon Crest” og actionfilmen ”A-Team” under navnet Californian Rose.

I 1996 ble Fru Inger tauet til skipsverftet Pereia, Ensenada, i Mexico for ombygging. Det var Senor Legaspi som kjøpte fartøyet for 200.000 USD. Båten oppankret utenfor byen i dårlig forfatning.

I 2001 pågikk forhandlinger om overtakelse av skipet med tanke på restaurering og hjembringelse til Trondheim.

Kilde

  • 1. Leif B. Lillegaard: Hopehav på sjø og land
  • 2. Finn R. Hansen : Selskapet og dets fartøyer. Fosen Trafikklag ASA
  • 3. Tore Gjelsvik: Skip og post i lokale ruter i TrøndelagEksterne nettsider