Strinda  historielag  


 

Stiftet 9. mai 1996

   

 
     
 

Ukas intervju:
Bytegneren Leif Otto Furseth
Intervjuet av Jan Habberstad
 
 


Se større bilde            
Foto: Jan Habberstad

 

Vi har besøkt tegneren Leif Otto Furseth i hans tegnestue og galleri i Philipsbygget (tidligere Fjellangergården) på Sorgenfri. Temaet er hvilke bygg og områder i gamle Strinda som burde vært illustrert med tegninger. Vi er enige om at så vel Kvilhaugen, Rosendal teater, Granåsen gård, Veiskillet og mange andre kjente motiver er aktuelle kandidater.
-Jeg tegner alt jeg føler for, sier Leif Otto. Mens Bytegneren tegner stadig nye strek på neste års kalender om Gamle Trondhjæm sier han entusiastisk:
 -Estenstadhytta er allerede tegnet og kommer med i Bymark-kalenderen 2009.


 


 


Se større bilde
Estenstadhytta tegnet av Leif Otto Furseth
 

Leif Otto forteller at han ofte gikk på ski fra Lamoparken i sin barndom. Etter å ha krysset trikkskinnene på Voldsminde, gikk turen via Rønningen gård og opp på Valentinlystjordene. Intervjueren og tegneren er begge 49-årganger, og mimrer sammen om at belønningen for en slitsom tur på glatte ski i ubrøytede løyper var å suse ned fra Estenstadhytta på parafinvoksede brede ski. -Postkort av Estenstadhytta ligger for øvrig for salg der oppe i 2 versjoner, sier han.


 

       


Se større bilde
                 Foto: Jan Habberstad

 

-Originaltegningen er fortsatt til salgs, men vær rask, sier Leif Otto der han viser fram originalen. Estenstadhytta ble åpnet 12. juni 1959 og har altså 50-årsjubileum neste sommer! Kanskje Strinda historielag finner på et arrangement i den sammenheng – vi får se. I årboka Strinda- den gang da for 2001 hadde vi en større omtale av hytta i Strindamarka.

 

 

 
       

Se større bilde
Moholt gård tegnet av Leif Otto Furseth          
 

Intervjueren forteller at det bugner av gamle motiver fra gamle Strinda som dukker opp når vi nå legger inn data i leksikonet WikiStrinda. -Jeg har også tegnet Loholt gård i kalenderen for i år, sier Leif Otto. Og Nils Estenstad fikk tegnet gården sin på Valentinlyst for ikke lenge siden. -Festlokalet Lohove har jeg også sterke minner knyttet til, kan du skaffe meg et foto?

Nye kunder kommer på døra midt i den mest hektiske tegneperioden på året, men jeg lover å drøfte dette med tegning av kjente og kjære motiver på Strinda. Besøk nettstedet www.leifotto.no dersom du vil ha mer informasjon.